Zomer 4-daagse

maandag 15 t/m donderdag 18 juli 2019

DAT DOET ME DENKEN AAN… 

peace of mind 349815 1280 

Toe aan een adempauze op de helft van het jaar? Kom tot jezelf en herontdek waar het jou om te doen is.

‘Dat doet me denken aan’ … associëren is een vermogen dat vooral aan mensen lijkt voorbehouden. Het is iets anders dan reflexmatig reageren op eerdere ervaringen of gedachten.
Associëren bevindt zich in het rijk tussen droom en daad. Je laat je gedachten gaan op andere golven dan die van alleen logica.
‘Dat doet me denken aan’ is een toegangspoort tot wat verscholen ligt onder je bewustzijn. Tot wat niet helemaal onbewust is, je kan ‘het net ophalen’ in het moment, verbonden met wat je tot je beschikking hebt.


‘Dat doet me denken aan’ kan je helpen je te oriënteren, richting te vinden, te kijken of en hoe het je past. Dat kan via de weg naar buiten, op zoek naar hoe je te verhouden tot wat er in je omgeving plaatsvindt.
Dat kan ook naar binnen, naar wat je nu beweegt en wat de waarde daarvan is.
Je daarop bezinnen, woorden vinden, kunnen delen en zoeken, dat is wat deze zomerweek centraal staat.

We doen dat met vier thema’s elke dag vanuit een andere invalshoek. De invalshoeken van waaruit we deze zomer4daagse inrichten:


1 de wereld van muziek en poëzie
2 de wereld van dromen en sprookjes
3 de vraag hoe ‘doet me denken aan’ mij kan helpen in het hier en nu
4 de kracht van me voornemen

We gaan er samen weer een mooie zomer4daagse van maken. In de voorbereiding maken we de structuur, de dagen maken we samen!

Van 15 tot en met 18 juli 2019 vindt als vanouds de zomer4daagse plaats in Centrum Athanor in Lochem.

Een programma met ruimte voor en door deelnemers. We geven de dagen -passend in het thema- samen vorm. Dit geldt niet alleen voor de workshops maar ook voor inleidingen, muziek etc. Voel je welkom om jouw bijdrage te leveren!

Je kiest zelf je programma. Wel of niet deelnemen aan een workshop, even een middag vrij nemen. De keuze is aan jou.


Vast onderdeel iedere dag is een gespreksgroep van maximaal 7 deelnemers. Als je kiest om hier aan deel te nemen, betekent het dat je alle bijeenkomsten van deze groep er bent, dit om het proces van de groep niet te verstoren.