Schrijfcyclus - voorjaar 2019 

het verhaal dat je leeft

 coffee 2608864 1280

 

Je schrijft aan de hand van je autobiografisch geheugen, met het oog op persoonlijke reflectie. Deugden van levenskunst vormen de leidraad in deze editie.

Het accent ligt op het schrijfproces en de betekenis die je aan je eigen teksten geeft. Het gaat er niet om hoe 'goed' je kunt schrijven, hoe gaat erom of je authentiek wilt zijn. Ons motto is: Schrijvend ben je sprekend jezelf.

 

Data: zaterdag 16 maart, 23 maart, 6 april en 13 april

 

Organisatie: Centrum voor Zelfbezinning
Locatie: Landgoed ISVW, Dodeweg 8, 3832 RD Leusden
Tijd: 4 x zaterdagochtend / inloop 09:30 uur / schrijven 10:00-12:30 uur
Deelnamekosten: EUR 135,--

Begeleiding: Willem Jan van den Brink - gespreksleider en coach reflectief schrijven
Zie ook www.SchrijfDNA.nl

Zin in een APK voor de ziel? Dan is zelfreflectie aan de hand van creatieve schrijfopdrachten iets voor jou.

 

HET VERHAAL DAT JE LEEFT is een oefening in ervaringsgericht schrijven. Het is het bewijs dat je leeft, en ook een weergave van het script dat je uitleeft. Gaandeweg ontdek je hoe je uitdagingen je betekenis vormen.

Narratieve psychologie

De theorie en de oefeningen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de werking van het autobiografisch geheugen en de functie van herinneringen en levensverhalen. Door jezelf de juiste vragen te stellen kun je valkuilen ontdekken, lastige ervaringen een plaats geven en bepaalde episodes uit je leven op een andere manier bezien.

Wil je meer weten over het hoe en wat, lees dan Op verhaal komen: je autobiografie als bron van wijsheid van Ernst Bohlmeijer & Gerben Westerhof.

Wat je kunt verwachten

We zijn ontspannen en aandachtig bezig tijdens de schrijfcyclus. Geen prestatie- of resultaatdwang dus. Je maakt contact met wat er speelt in je leven en schrijft erover aan de hand van aansprekende opdrachten.

Na de verschillende schrijfrondes is er mondelinge uitwisseling, waarbij je ongedwongen tevoorschijn kunt komen.

Creatief reflectief

Deze schrijfcyclus is strikt genomen geen cursus 'creatief schrijven'. Evenmin betekent ‘autobiografisch schrijven’ dat we toewerken naar jouw vuistdikke levensverhaal. Wel wordt je creativiteit aangesproken in de vorm van speelse thuisopdrachten. We maken dankbaar gebruik van genres als het ZKV (Zeer Kort Verhaal, A.L. Snijders) en flitsfictie (Ilja Leonard Pfeijffer).

Voor meer informatie en aanmelden
Het aantal personen is maximaal 8 m/v. Dus wees er snel bij.
Mail: willemjan(at)zelfbezinning.nl